Elektronické podpisy startupu Signi využívá již i Alza a Nova

26. 4. 2022 – 16:17 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Elektronické podpisy startupu Signi využívá již i Alza a Nova
zdroj: Signi

Popularita startupu Signi obstarávajícího rychlejší, ekologičtější a bezkontaktní řešení podepisování dokumentů nadále roste. Ke stovkám klientů se nyní přidávají velké společnosti Alza, Nova a Markíza.

Český startup Signi provozuje webovou aplikaci pro vytváření, podepisování a správu osobních i pracovních dokumentů, přičemž podpisy zhotovené skrze tento systém jsou právně platné a závazné nejen na území České republiky, ale i v rámci celé Evropské unie.

Služba Signi značně zrychluje byrokratické procesy, umožňuje podepisování dokumentů na dálku, což bylo obzvlášť během pandemie pro mnohé firmy velmi vítané a v neposlední řadě šetří přírodu, jelikož s jejím používám již není nutné jednotlivé smlouvy tisknout. Jen v loňském roce bylo podepsáno na 150 tisíc dokumentů a ušetřeno přes 90 kilometrů papíru.

O tom, že je o Signi zájem, svědčí loňský rok, kdy se startupu podařilo zvýšit roční obrat o 550 %. Klientelu nyní tvoří přes 500 firem od těch nejmenších po obrovské konglomeráty, mezi nimiž nechybí například Rohlík a Česká spořitelna. Nově se mezi ně zařazuje i internetový prodejce Alza a televizní stanice Nova a Markíza.

Startup v souvislosti s Alzou vypracoval případovou studii, na níž názorně demonstruje proces zapojení a využívání Signi v praxi. Alza potřebovala během pandemie najít alternativní způsob podepisování dokumentů se zaměstnanci a obchodními partnery v karanténách. Firma službu z počátku testovala na podepisování dokumentů s lidmi na home office, ale dnes už je nedílnou součástí každodenních obchodních procesů v Alze.

„Signi jako webová aplikace přináší inovaci do administrativního procesu, zastaralý a zkostnatělý systém zjednodušuje a zefektivňuje. Těší nás, že je o naše služby takový zájem. A protože jsme v uplynulém roce vyrostli pětinásobně, na tento rok máme velké plány včetně další expanze do zahraničí,“ uzavírá Ondřej Synovec, CEO a zakladatel Signi.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články