DX Heroes bodují v USA. Pro startup MassPay vytvořili vývojářský portál usnadňující adopci jejich platební služby

29. 6. 2023 – 18:15 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

DX Heroes bodují v USA. Pro startup MassPay vytvořili vývojářský portál usnadňující adopci jejich platební služby
zdroj: DX Heroes

Český startup DX Heroes, který pomáhá zlepšovat vývojářskou zkušenost a vzájemnou spolupráci ve firmách, rozšířil své působení v USA o novou úspěšnou spolupráci. Pro fintechový startup MassPay, který nabízí své platební služby ve více než 175 zemích po celém světě, vytvořili čeští specialisté vývojářský portál. Díky němu se mohou firmy, které potřebují zprovoznit online platby po celém světě, snáze zorientovat v nabídce a službu implementovat během jediného dne. DX Heroes již dříve pomohli americkým firmám ConductorOne nebo ButterCMS a své aktivity za oceánem plánují rozšiřovat i nadále.

„Význam různých fintechových a SaaS platforem roste a pro firmy se otevřela nová cílová skupina – jsou to vývojáři třetích stran, které chtějí dané řešení využívat. Platební brány jsou skvělým příkladem takového produktu, protože je e-shopy a další firmy chtějí začít využívat ideálně okamžitě. Rychlost pochopení a nasazení daného řešení je tak pro úspěch byznysu klíčová. Společnosti, které nechávají vývojáře tápat v nepřehledné dokumentaci, mohou rychlost adopce natáhnout na týdny až měsíce a tím se připravit o zákazníky,“ říká Prokop Simek, CEO DX Heroes.

„Naším hlavním cílem je dosáhnout toho, aby se naše služba stala etalonem v rámci hromadných plateb. Soustředíme se na co nejširší nabídku poskytovatelů, světových měn i kryptoměn, kterou spojujeme do jednoho SaaS řešení. DX Heroes nám pomohli lépe komunikovat směrem k vývojářům a poskytnout jim přehledné API materiály a další podporu v rámci vývojářského portálu. Dokážeme tak lépe demonstrovat jednoduchost implementace našich služeb, aniž musíme řešit každý jednotlivý problém či nejasnost, se kterými se vývojáři mohou setkat,“ říká Chris Rechtsteiner, CMO MassPay.

Vývojářské portály mohou mít různé cíle a přínosy, v případě MassPay se jednalo o urychlení implementací, zvýšení jejich úspěšnosti nebo ulehčení podpoře. DX Heroes dokázali během čtyřměsíční spolupráce urychlit průměrnou délku implementace o 32 %, přičemž nyní pokračují ve spolupráci na dalších produktech. Zároveň nový vývojářský portál pomohl zvýšit povědomí o produktu MassPay v rámci vývojářské komunity.

Co je to vývojářský portál?

Vývojářský portál je specializovaný web určený vývojářům, kteří chtějí využívat software třetích stran ve vlastním produktu. Obsahuje například API reference (dokumentaci) včetně popisu endpointů, requestů, responses nebo parametrů. Dále je jeho součástí popis jednotlivých specifických use casů v rámci API dokumentace, se kterými se lze setkat. Nakonec lze na vývojářském portálu nalézt changelog (seznam změn mezi verzemi), sandbox (prostředí, ze kterého se dá otestovat, zda implementace funguje, jak má) a status page pro zjištění aktuální dostupnosti služeb. Pro SaaS nebo fintechové firmy je to zároveň nový marketingový kanál, který pomáhá obsluhovat vývojářskou komunitu.

Více o MassPay

MassPay je americká SaaS (Software as a Service) společnost, která poskytuje bezpečné hromadné platby svým zákazníkům ve více než 175 zemích a 70 měnách. MassPay podporuje širokou škálu různých platebních metod a pomáhá uživatelům vybrat nejefektivnější možnost pro konkrétní zemi při převodu finančních prostředků. Nabízí také white-label řešení a API rozhraní, jež je preferovanou metodou velkými společnostmi, které potřebují provádět platby na svých webových portálech či v mobilních aplikacích.

Více o DX Heroes

DX Heroes pomáhají vývojářským týmům zefektivnit vzájemnou spolupráci a doručit tak klientům produkt rychleji a bez chyb. Zkratka DX představuje pojem developer experience – tedy vývojářskou zkušenost a s ní související technicky správné programování, firemní kulturu, rituály, technologie, postupy či validaci produktu. DX Heroes české komunitě představují prakticky neznámý pojem, který zahrnuje veškeré zásady pro kvalitní vývoj. Přehledně je shrnují na portálu Developer Experience Manifesto. Komunitu vývojářů, kteří mají o zlepšování DX zájem, pak sdružují na platformě Developer Experience.io, kde mohou členové komunity sdílet své znalosti. Vizí DX Heroes je evangelizace a vzdělávání komunity, sdílení nejlepších praktik a zavedení jednotných standardů pro správný vývoj a veškeré procesy v týmech, od prvotního návrhu produktu až po jeho doručení klientům.

Zdroje:
Tisková zpráva, DX Heroes

Nejnovější články