Dnes začíná vůbec první sraz univerzitních projektů Startup Night

9. 12. 2021 – 14:22 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Dnes začíná vůbec první sraz univerzitních projektů Startup Night
zdroj: Startup Night

Dnes večer se v rámci debutu Startup Night sejdou nadějné startupové projekty z pražských univerzit za účelem vzájemného propojení.

Již dnes v 19:00 se uskuteční vůbec první Startup Night, tedy noc startupů pocházejících z českých vysokých škol. Účelem akce je propojit studenty pražských vysokých škol, kteří se zajímají o inovace a společensky prospěšné podnikání.

Za běžných okolností by se všichni sešli fyzicky v Podnikatelském a inovačním centru hlavního města Prahy, ale vzhledem k okolnostem proběhne celá akce online přes Zoom, kam se můžete registrovat z oficiálních stránek.

Jelikož nepůjde o jednorázovou záležitost, ale je v plánu Startup Night pořádat každý semestr, tedy jednou za půl roku, doufá se, že další setkání už proběhne fyzicky na místě. Ostatně tak se mnohem lépe buduje zamýšlený networking mezi zúčastněnými vysokými školami.

Prvního setkání se zúčastní vybrané startupy z Univerzity Karlovy, Vysoké školy ekonomické, Českého vysokého učení technického, Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, České zemědělské univerzity a také startup Skychatters nominovaný Podnikatelským a inovačním centrem.

Účastníci v několika minutách nejprve představí svůj projekt a co nebo koho hledají, a poté se zúčastní hlavní večerní networkingové části, kde budou navzájem sdílet své znalosti a zkušenosti.

„Myslím, že je důležité podpořit vznik meziuniverzitních týmů, protože takové týmy mají největší šanci na realizaci inovativních nápadů. Mám radost, že kolem Startup Night vznikl silný organizační tým, který se s nadšením pustil do realizace. Akci chceme pořádat pravidelně každý semestr. Věřím, že v letním semestru 2022 se potkáme i fyzicky,“ uzavírá pedagog Michal Andera z Fakulty podnikohospodářské VŠE.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články