Disraptors summit v Praze ukázal světové osobnosti a vyhlásil nejlepší startupy

13. 10. 2022 – 16:50 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Disraptors summit v Praze ukázal světové osobnosti a vyhlásil nejlepší startupy
zdroj: CzechInvest

Šestý ročník Disraptors summit, jedné z největších startupových akcí Evropy, navštívilo předevčírem v Křižíkových pavilonech pražského výstaviště více jak šest stovek návštěvníků a online ho sledovalo tisíce lidí v živém přenosu.

„Je dobře, že u nás probíhají akce jako Disraptors summit, které jsou pro rozvoj startupového prostředí klíčové. V CzechInvestu Disraptors dlouhodobě podporujeme, protože v něm vidíme vysokou přidanou hodnotu a příležitost, jak být tam, kde se startupy setkávají s investory. Letos jsme měli svůj stánek v rámci Expo Areny, kde proběhlo několik desítek konzultací v rámci aktivit agentury a především k aktuálně spuštěnému projektu Technologická inkubace,“ přibližuje Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu a současný generální ředitel agentury CzechInvest.

Součástí programu byly prezentace významných žen. Na hlavním pódiu vystoupila například Milena Králíčková – lékařka, vysokoškolská pedagožka a současně první žena, která od roku 1348 stanula v čele Karlovy univerzity. V pozici rektorky tak letos na jaře navázala na 508 mužských předchůdců. Do Prahy dorazila také první dáma estonské digitalizace Erika Piirmets z estonské vládní organizace e-Estonia, která sdílela své zkušenosti s digitalizací a v neposlední řadě se online připojila i teprve jednadvacetiletá Alyssa Carson, která se chce od svých tří let stát astronautkou a jednoho dne letět na Mars.

Letošní ročník pro nás byl ve znamení převratných změn. Změnili jsme název akce na Disraptors Summit. Začali jsme podstatně víc klást důraz na budování komunity, mezi našimi spíkry se objevila řada zakladatelů globálně úspěšných firem nejen s českými kořeny. Díky všem partnerům a skvělé spolupráci je akce rok od roku lepší. CzechInvest je letitým partnerem akce a my jsme za to moc rádi,“ hodnotí akci její spoluorganizátor Václav Pavlečka z venture kapitálového fondu CzechFounders.
 
Podpora startupů a startupových akcí je pro CzechInvest důležitá. Do celoevropského finále Startupové Ligy Mistrů se nominovaly i startupy ze dvou soutěží CzechInvestu, a to z Creative Business Cupu a CzechInvest Startup Challenge.

Zdroje:
Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články