DEPO Ventures bude opět vzdělávat investory a pomáhat tak startupům s nalezením finanční podpory

13. 9. 2021 – 16:16 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

DEPO Ventures bude opět vzdělávat investory a pomáhat tak startupům s nalezením finanční podpory
zdroj: Profimedia

Investiční skupina DEPO Ventures bude v rámci konference Engaged Investments vzdělávat investory v oblasti startupů. Konference je navázaná na evropskou soutěž Startup World Cup.

Investiční skupina DEPO Ventures bude již potřetí pořádat konferenci Engaged Investments, jejímž účelem je vzdělávat nejrůznější investory v oblasti startupů a tím napomoct začínajícím projektům k potřebnému finančnímu zázemí. Konference proběhne 5. října v coworkingovém prostoru HubHub v Paláci ARA v Praze, tedy ve stejný den, kdy probíhá SWCSummit se soutěží Startup World Cup, o které se více dočtete zde.

„Obě konference se vzájemně doplňují. Engaged Investments lze navíc brát jako vstupní bránu do startupového investování v předvečer SWCS. Pevně věříme, že se nám k regionálním startupům podaří přilákat nové zájemce a zajímavým projektům ze střední a východní Evropy (CEE) pomůžeme získat potřebný kapitál na urychlení jejich růstu a další rozvoj. A i díky tomu by se startupový trh v naší oblasti měl stát konkurenceschopnější,“ říká Jan Krahulík, venture partner DEPO Ventures.

Konferenci Engaged Investments doprovodí workshopy a přednášky o investování do startupů, které odprezentují experti jako investor a zakladatel Bran Embassy Vít Horký, andělský investor Paul G. Putz, partner Mavericks Legal Tomáš Ditrych a tři další významná jména startupové scény.

Konference pořádaná pod taktovkou DEPO Ventures je jedinou akcí zaměřenou pouze na vzdělávání investorů o tom, jak startupy fungují, ať už jsou jimi andělští investoři, lidé z řad středního a vyššího managementu nebo širší veřejnost, která je se startupovým světem obeznámena.

„Vizí DEPO Ventures je vychovávat budoucí andělské investory, což je velký závazek a odpovědnost. I proto pořádáme právě takovou konferenci a celkově investory edukujeme. Pomáháme jim s výběrem příležitostí vhodných pro investování, zkracujeme pro ně procesy a propojujeme je se startupovou scénou v Evropě, ale i za oceánem. Tam je dnes pro startupy situace velmi dobrá a velkou část financí získávají v začátcích právě od andělských investorů. Toho chceme dosáhnout i u nás, kde zatím převládají venture kapitálové fondy, jež většinou v raných fázích neinvestují,“ uzavírá partner DEPO Ventures Petr Šíma.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články