Český startup Ikiseq vám umožní investovat do rozvoje konkrétních sportovců a umělců

4. 11. 2021 – 17:21 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Český startup Ikiseq vám umožní investovat do rozvoje konkrétních sportovců a umělců
zdroj: Ikiseq

Kariéry úspěšných sportovců či umělců sledují tisíce lidí. S novou platformou Ikiseq získají možnost se na růstu svých oblíbenců podílet, a ještě přitom vydělat.

Pokud vám není cizí slavné youtubové duo ViralBrothers, pak vám není cizí ani jeden z jeho představitelů Čeněk Stýblo. Právě on se rozhodl posunout se v životě někam dál a pomohl založit startup Ikiseq, který široké veřejnosti umožní investovat do růstu svých oblíbených sportovců, umělců a jiných talentů z nejrůznějších odvětví.

S přetvořením této myšlenky ve skutečný produkt mu pomohl autor úspěšných startupů a profesionál na poli marketingové komunikace Petr Václavek a spolumajitel organizace OKTAGON MMA Ondřej Novotný. Díky poslednímu jmenovanému se dá očekávat přítomnost nejrůznějších zápasníků, o nichž se víc dozvíte na našem sesterském webu Fights.cz.

„Po dlouhých letech natáčení videí pro zasmání jsem hledal nějakou další výzvu. Jelikož mě baví investování, osobní rozvoj a budování značky, líbilo se mi, že tento projekt to vše spojuje dohromady. Když jsem viděl, že se projektu bude účastnit i Ondřej Novotný, viděl jsem to jako skvělou příležitost,“ říká Čeněk Stýblo.

Na platformě Ikiseq jsou prezentované příběhy jednotlivých talentů, definované jejich cíle, specifikované investiční plány, zveřejněné kvalifikované odhady možného vývoje, a hlavně otevřena veřejná nabídka k nákupu podílů. Fanoušci talentovaných jedinců se tak nákupem podílů stávají investory a sázejí na celou kariéru svého oblíbence.

A funguje to i obráceně – investoři, kteří chtějí zúročit své peníze, se investicí do lidského potenciálu stávají fanouškem daného talentu tím, že se finančně spolupodílí na jeho kariéře. Investované peníze následně talent využije pro kariérní růst. A pokud se mu bude dařit, bude se dařit i investorům, kteří budou těžit z úspěchu daného talenta.

„Dlouhodobě mě fascinuje ‚tokenization of everything‘, tedy propojení hmatatelných a abstraktních aktiv do inovativních modelů, o kterých stále mnozí tvrdí, že nejsou možné. Já si naopak myslím, že je jen otázkou času, než se to stane novou konsenzuální realitou a všeobecným standardem. Být nablízku tomu, když se tvoří budoucí hvězda a moct do ní investovat, je přece fascinující,“ říká jeden ze zakladatelů Petr Václavek.

Talenti ale nemají z Ikisequ jenom příjmy umožňující jim dále růst. Mohou se těšit na individuální přístup a také zkušený management, který umí nastartovat kariéru vycházející hvězdy i restartovat kariéru hvězdy stagnující nebo upadající. V rámci Ikisequ to mají na starosti zkušení Denis Maizner a Dalin Vaičner.

„Talentům dokážeme zajistit podporu skrze partnery, zajistíme právní a účetní servis, pomůžeme s brandingem na sociálních sítích a budeme se snažit získávat jim nové nabídky a tím podporovat jejich růst,“ říká Maizner.

„Doufám, že se nám podaří nadchnout širokou veřejnost a že společně pomůžeme rozvinout spoustu talentů a být u zrodu nových hvězd. Věřím zároveň, že se investorům při investování do lidského potenciálu podaří vydělat peníze. Pokud se nám povede uspět v Česku, budeme cílit i na světový trh,“ uzavírá za Ikiseq Stýblo.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články