Česko-slovenský startup Better Stack hlídá výpadky webů. Věří mu i světová investorská esa

22. 7. 2022 – 21:35 | Digitál | Šárka Tmějová | Diskuze:

Česko-slovenský startup Better Stack hlídá výpadky webů. Věří mu i světová investorská esa
zdroj: Better Stack

Tuzemské startupy i přes hrozící recesi táhnou a lákají stamilionové investice ze zahraničí. Česko-slovenský Better Stack v rámci prvního kola investic posbíral přes 450 milionů korun. Společnost se zabývá automatizací monitoringu stavu, dostupnosti a změn webových služeb.

Investované peníze startup využije zejména na škálování produktu, v plánu má také rozšíření mezinárodního týmu a rychlejší expanzi do zahraničí. Better Stack založili Juraj Masár a Veronika Kolejaková teprve loni, během roku ho začalo používat přes 70 tisíc vývojářů. Využití našel ve více než 1 400 firmách po celém světě, řadí se mezi ně například Decathlon, Accenture, ESET či Český rozhlas.

„S problémy, se kterými se vývojáři každodenně potýkají, máme osobní zkušenost ze svých předchozích zaměstnání. V Better Stack jsme se proto rozhodli vyřešit alespoň některé z nich. Jsme prostě vývojáři, kteří vymýšlejí nástroje, které jsme vždycky chtěli používat,“ říká Juraj Masár, CEO a spoluzakladatel společnosti Better Stack.

„V Better Stacku se snažíme vyvrátit mýtus, že vývojářské nástroje nemohou být navržené tak, že je radost s nimi pracovat. Myslíme si, že všichni uživatelé, ať už jsou to freelanceři, nebo techničtí ředitelé velkých korporací, si zaslouží skvělou uživatelskou zkušenost. Investice nám zásadně pomůže se škálováním produktu a našeho týmu,“ vysvětluje Masár, podle něhož představuje spolehlivost softwaru nedořešenou záležitost, s níž si mnohdy nevědí rady ani ti největší hráči. Odkazuje tak na letošní rozsáhlé, několikahodinové výpadky služeb Facebooku nebo Twitteru a podobným situacím se snaží předcházet. 

Řešení Better Stacku zaujalo přední venture kapitálové fondy i angel investory a první kolo tak vedl fond Creandum, který v minulosti podpořil třeba Spotify nebo Bolt. Vedle něj startup Stack finančně podpořili třeba Susa Ventures (Robinhood), K5 Global (Uber, Airbnb, Coinbase) či čeští Credo Ventures.

„V Creandu nám velmi záleží na kvalitě a podobě produktů. Nejenže Better Stack nově definoval, jak vypadají krásné a intuitivní produkty v kategorii observability, ale především umožňuje svým zákazníkům vytvářet lepší produkty. Díky desetkrát nižším nákladům a desetkrát lepšímu výkonu jsme přesvědčeni, že se Better Stack stane důležitou součástí softwarové infrastruktury,“ tvrdí Carl Fritjofsson, generální partner fondu Creandum.

Není to přitom poprvé, co se Juraji Masárovi povedlo ke svému projektu přilákat štědré investory. V roce 2012 založil společnost Appivia.com, kterou po dvou letech odprodal firmě Prizeo. Mimo to působil také jako viceprezident pro vývoj v merchandisingové společnosti Represent, kterou za více než 2,4 miliardy korun koupil americký CustomInk. Kromě Better Stacku s Kolejákovou společně vytvořil nástroj pro analýzu akciových trhů Wallmine.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články