Česká umělá inteligence porazila evropskou konkurenci v obchodování kryptoměn

7. 7. 2023 – 11:07 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Česká umělá inteligence porazila evropskou konkurenci v obchodování kryptoměn
zdroj: Foto: p-hat

Česká společnost Soft Vision dosáhla vítězství v soutěži Hedgeweek European Digital Assets Awards 2023 v kategorii “Fond s nejlepším výnosem za posledních 36 měsíců s kapitálem nižším než 25 milionů dolarů”. Její fond p-hat, založený na umělé inteligenci (AI), předčil evropskou konkurenci v oblasti kryptoměnových fondů.

„Hlavním měřítkem úspěchu je pro nás spokojenost našich investorů, pro které cílíme na stabilní pozitivní výnosy. Vítězství v této soutěži je už jen pomyslnou třešničkou na dortu. O to důležitější je, že se jedná o kategorii dlouhodobých výsledků, které jsou pro nás stěžejní. Bereme to jako signál, že námi zvolený systematický přístup založený na umělé inteligenci je ten správný a dobře obstojí ve srovnání s konkurencí,” komentuje úspěch zakladatel fondu Petr Fiala. 

Strategie p-hat fondu využívá plně automatizovaný obchodní systém založený na AI, který je spravován a kontinuálně vyvíjen společností Soft Vision. 

„Nestává se moc často, že by český tým uspěl v mezinárodní konkurenci globálních fondů a porazil je v kategorii výkonnosti. Česká republika je ve finančnictví a zejména ve světě hedge fondů velice podceňována. Historicky u nás vzniklo jen málo týmů a strategií, které si zvládly vytvořit jméno v zahraničí a uspět v jednom z nejkonkurenčnějších odvětví na světě. Ještě méně pak zvládlo přilákat i zahraniční kapitál. O to více si úspěchu ceníme a věříme, že vítězství v této kategorii neotevře dveře jen nám, ale pomůže i dalším nadějným týmům a projektům,“ dodává provozní ředitel společnosti a hlavní analytik Petr Hotovec.

Soutěž Hedgeweek European Digital Assets Awards, kterou pořádá společnost Hedgeweek ve spolupráci s BarclayHedge, hodnotí výkonnost kryptoměnových fondů a pravidelně vyhlašuje vítěze v několika kategoriích. Vedle fondu p-hat dosáhli úspěchu také globální legendy a průkopníci investování do kryptoměn, jako jsou Pythagoras, Abraxas, Fasanara a Nickel Digital.

BarclayHedge je jednou z největších světových fondových databází, která sbírá data o 6900 fondech od roku 1985. Tato databáze se zaměřuje nejen na kryptoměnové fondy, ale také na tradiční akciové, dluhopisové, tradingové a alternativní fondy. Poskytuje přehlednou platformu pro kvalifikované investory z řad family office, vysoce majetných osob, fondů fondů a penzijních fondů, kterým pomáhá vybrat zajímavé investiční strategie.

O společnosti Soft Vision

Soft Vision vyvíjí software v oblasti algoritmického obchodování s využitím umělé inteligence a strojového učení. Zakladatelem společnosti Soft Vision je datový analytik se specializací na neuronové sítě Petr Fiala, který již v roce 2016 začal vyvíjet systém automatizovaného obchodování. V roce 2018 založil Soft Vision, společnost, která pokračuje ve vývoji systému automatizovaného algoritmického obchodování založeného na nejmodernějších technologiích strojového učení. Od roku 2019 je systém aplikován na obchodování s kryptoměnami v rámci stejnojmenného alternativního fondu. Systém je využíván k obchodování s kryptoměnami také fondem p-hat, který byl spuštěn k 1. červnu 2022 a který nabízí kvalifikovaným investorům možnost podílet se na tomto úspěšném tradingovém systému. Soft Vision využívá vlastní infrastrukturu, open source technologie a prvotřídní světová technická řešení.  

O fondu p-hat 

p-hat fund se zabývá obchodováním s kryptoměnami, k čemuž využívá automatizovaný algoritmický tradingový systém vyvinutý technologickým startupem Soft Vision. Tento systém kombinuje umělou inteligenci a kvantitativní analýzu. Unikátní tradingový systém postavený na analýze časových řad a predikci prováděné pomocí neuronových sítí byl úspěšně používán k obchodování kryptoměn a kontinuálně vylepšován již od roku 2018 v rámci Soft Vision alternativního fondu. P-hat fond, spuštěný v dubnu 2022, tento tradingový systém převzal a navazuje tak na strategii prověřenou čtyřmi lety obchodování na volatilních trzích. P-hat fond je plně regulovaným fondem a poskytuje tak širšímu okruhu kvalifikovaných investorů vyšší standard právní ochrany spolu s jistotou, že vložené prostředky budou spravovány v souladu se světovými standardy obhospodařování investičních fondů, auditovány renomovanou auditorskou společností a pod dohledem příslušného orgánu dohledu. P-hat fond je určen investorům s minimální investicí 100 tisíc amerických dolarů. Aktuální objem aktiv pod správou fondu je kolem 15 milionů amerických dolarů. 

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články