Česká spořitelna a ZenX Capital investují do PalmApp umožňující výplatu častěji než jednou za měsíc

20. 1. 2022 – 9:45 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Česká spořitelna a ZenX Capital investují do PalmApp umožňující výplatu častěji než jednou za měsíc
zdroj: Česká spořitelna

Objevily se nečekané výdaje, ale výplata je ještě daleko? Řešením je produkt českého startupu PalmApp, který zaměstnancům umožňuje vybírat odpracované peníze častěji než jednou měsíčně.

Program Seed Starter České spořitelny, jehož účelem je vyhledávat nadějné projekty ve fázi seedu, zajistit jim inkubaci, propojení s partnery a pomoci jim se vstupem na trh, učinil svou třetí investici. Jejím příjemcem se stává mladý český startup PalmApp, který do České republiky přináší v některých zemích běžnou praktiku, tedy výplatu peněz za odvedenou práci častěji než jednou za měsíc.

„Oslovilo nás řešení, jak poskytovat lidem rychlý a flexibilnější přístup k finančním prostředkům, na které mají díky odvedené práci nárok. Pokud peníze potřebují v danou chvíli, nemusí čekat na standardní výplatní termín a mohou se tím vyvarovat například nevýhodné půjčce u nefinanční instituce,“ komentuje novou akvizici Jiří Skopový, lídr programu Seed Starter.

Česká spořitelna chce řešení startupu PalmApp nabízet nejprve svým klientům z řad malých a středních podniků a velkých korporací, ale ráda by s ním pracovala i interně v rámci banky, tedy zvažuje se možnost nabídnout službu zaměstnancům spořitelny.

Seed Starter zainvestoval do PalmApp 18 milionů korun a ZenX Capital, sesterská společnost Broker Trust (dlouholetý strategický partner spořitelny) přispěla 9 miliony. Dohromady si ve startupu zajistili minoritní podíl.

Pro PalmApp to ale neznamená jen investici umožňující budoucí expanzi služby do Rakouska, Rumunska, Maďarska a Slovenska, kde se budou hodit kontakty skupiny Erste, mateřské společnosti České spořitelny. Startup spoluprací s bankou vyšle do světa jasnou zprávu:

„Věříme, že se Česká spořitelna stane největším z dosavadních klientů PalmAppu. Implementace našeho řešení v rámci České spořitelny bude důkazem, že jsme schopni jej doručit úplně každému zaměstnavateli,“ uzavírá Petr Ladžov, CEO společnosti a její většinový společník (na úvodní fotografii vlevo). PalmApp založil v roce 2020 s Miroslavem Koudelkou a Vojtěchem Pihrtem, kteří spoluvlastní softwarovou společnost JetSoft.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články