Brněnský Y Soft koupil dánský EveryonePrint převádějící tisk do cloudu

12. 7. 2022 – 10:10 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Brněnský Y Soft koupil dánský EveryonePrint převádějící tisk do cloudu
zdroj: Foto: Y Soft

Český Y Soft oznámil podepsání definitivní dohody o akvizici poskytovatele cloudové infrastruktury zaměřující se na tisk dokumentů EveryonePrint.

Firma EveryonePrint má přes 60 zaměstnanců, centrálu v Kodani a působí ve více než 120 zemích, kde jsou jejich produkty nainstalované na více než 45 tisících zařízeních.

Kolik za EveryonePrint Y Soft zaplatili ani jedna z firem nezveřejnila. V následujících měsících se má EveryonePrint začlenit do struktur Y Softu. Touto akvizicí chce Y Soft posílit vlastní pozici u zákazníků i partnerů coby hlavní poskytovatel řešení pro tisk z cloudu a vůbec pro firemní tisk jako takový.

EveryonePrint funguje coby „hybridní cloudová platforma“ (HCP), tedy alternativa sloužící k nahrazení stávajících tiskových infrastruktur. Ty musí leckdy běžet například na relativně starých serverech a nemusí být tak flexibilní a jsou leckdy omezující. Právě skrze HCP, respektive cloud, mohou zaměstnanci firem využívající toto řešení tisknout pohodlně, rychle a z libovolného zařízení které je schopné se na cloud připojit, včetně mobilních telefonů.

„Jsme nadšení že do svých plánů přidáváme jak technologii EveryonePrintu, tak i jejich úžasné talenty,“ řekl v tiskové zprávě šéf a spoluzakladatel Y Softu Václav Muchan.

„Spojuje nás stejná vize, a tak tahle akvizice povede k ještě více inovacím. Všechny zaměstnance EveryonePrintu vítáme jako YSoftery, jsme jednotní a jako společnost se soustředíme na řešení, která dokazují, že cesta k digitální transformaci a tisku skrze cloud je dlážděna benefity a příležitostmi,“ dodal v tiskové zprávě Muchan.

Zdroje:
Tisková zpráva, Y Soft

Nejnovější články