Brněnský Roger spouští investiční automat do faktur s dlouhodobou splatností

8. 8. 2022 – 11:10 | Digitál | Adam Homola | Diskuze:

Brněnský Roger spouští investiční automat do faktur s dlouhodobou splatností
zdroj: Foto: Roger

Brněnský startup Roger spustil investiční automat, tedy nový nástroj pro investory. Jeho cílem je ulehčit a zpříjemnit investování do faktur s dlouhou splatností. Celý systém běží na dobře známé platformě Roger aukce. Díky investičnímu automatu už tak nebudete muset pravidelně procházet aktivní aukce a manuálně tam zadávat nabídku úroků.

V investorském rozhraní si jednoduše nastavíte kritéria, podle kterých za vás bude automat vybírat aukce a zadávat nabídky. Díky nastavení rozpočtu pro automatem vyhrané aukce, bude automat hlídat aktuální sumu volných prostředků. Ty investuje tak, aby maximálně snížil dobu, kdy leží neúročené na vašem bankovním účtu. V ostrém provozu si můžete vyzkoušet základní verzi investičního automatu, kterou hodlá firma dále vyvíjet a vylepšovat.

Po uložení nastavení pak za vás bude automat soutěžit, vybírat aukce a nabízet úrok. V případě, že aktuální expozice automatu dosáhne vámi nastaveného rozpočtu, automat přestane bidovat. Následně po vypořádání všech nebo části vyhraných aukcí automat znovu začne bidovat za vás. Díky tomu se nestane, že vaše volné prostředky budou ležet na bankovním účtu bez úročení.

Po vyhrání aukce vám pak přijdou emailem instrukce k platbě a vy aukci uhradíte tak, jak jste zvyklí. Spuštěním investičního automatu se ale každopádně neochudíte o možnost manuálního bidování - automat je pouze doplněk, který můžete, ale nemusíte využít.

Úrok, který za vás automat bude na platformě nabízet do aukcí splňujících další nastavené parametry. Automat nabídne nastavený úrok pouze v případě, že je jeho hodnota rovna nebo nižší než výchozí úrok (aktuálně 12 % p.a. pro CZK a 8,4 % p.a. pro EUR).

Více informací najdete na tomto webu.

Zdroje:

Nejnovější články