Asociace ČMAPM spolu s Reflex Capital podpoří startupy českých podnikatelek

8. 11. 2021 – 8:14 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Asociace ČMAPM spolu s Reflex Capital podpoří startupy českých podnikatelek
zdroj: ČMAPM

Zakladatel Mall.cz a Reflex Capital Ondřej Fryc a Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek spojují síly, aby podpořili další růst českých startupistek.

ČMAPM neboli Českomoravská asociace podnikatelek a manažerek pomáhá s profesním vzděláním a růstem ženám již od roku 1995. Nyní se přizpůsobuje trhu tím, že rozjíždí spolu s investičním fondem Reflex Capital podnikatele Ondřeje Fryce spolupráci, jejímž cílem je podpořit již rozjeté startupy, za nimiž stojí ženy.

Prezidentka ČMAPM Kateřina Haring si pochvaluje, že právě Reflex Capital projevil zájem o spolupráci s asociací. Věří, že Ondřej Fryc, který dále stojí například za Mall.cz, svým know-how přispěje k růstu českých podnikatelek. Jaké ale budou role obou spolupracujících stran?

„Asociace bude v kontextu partnerství s Reflex Capital fungovat jako styčný bod pro zájemkyně a zájemce o spolupráci, projekt je otevřený nejen našim členkám, ale i dalším zájemcům,“ uvedla Haring.

„V momentě, kdy zakladatelka již nastartovala business nebo vyvinula produkt a potřebuje dále růst, rozšiřovat kapacity či expandovat, umíme projednat, posoudit a připravit funding,“ říká zase Zdena Macháčková z Reflex Capital.

Obě strany představí svou spolupráci na konferenci Podnikání žen v měnící se době, která se uskuteční 11. listopadu mezi 13. a 16. hodinou. Konference se dále zúčastní například Kamil Čermák z ČEZ a prezidentka mezinárodní asociace podnikatelek Marie Christine Oghly.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články