Lékárna v mobilu Kuc Kuc zajistí expresní dodání léků. Startup hlásí investice v desítkách milionů

16. 3. 2023 – 14:20 | Transport | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Lékárna v mobilu Kuc Kuc zajistí expresní dodání léků. Startup hlásí investice v desítkách milionů
zdroj: Kuc Kuc

Nová mobilní aplikace Kuc Kuc, spolupracující se 79 lékárnami v celé České republice, zajistí dostupnost léků a jejich rychlé dodání i v obcích bez lékáren. V krajských městech nabízí dodání objednaných léků zpravidla do jedné hodiny za pouhých 29 Kč. Uživatelé v ní mohou sobě a blízkým založit osobní profily, díky nimž budou mít přehled o užívaných lécích, dávkování i kontraindikacích. V blízké budoucnosti bude aplikace propojena s chytrými hodinkami, notifikujícími vývoj zdravotního stavu a pomáhajícími s řešením případných potíží. S využitím umělé inteligence a osobního přístupu pomůže pacientům s léčbou, zatímco zdravým lidem poradí s prevencí.

Aplikace Kuc Kuc, spuštěná 15. března, nabízí uživatelům a jejich rodinným příslušníkům nový způsob, jak rychle a snadno získat léky, doplňky stravy a další lékárenské zboží. V krajských městech umožňuje Kuc Kuc doručení obvykle do jedné hodiny, v dalších městech a obcích České republiky do druhého dne. „V obcích bez lékárny žije v současnosti 2,8 milionu lidí, tedy více než čtvrtina populace. Proto jsme se mimo rychlé dodání kurýrem v krajských městech zaměřili také na zajištění dostupnosti léků, rychlost jejich doručení a na výhodnou cenu dopravy v dalších aglomeracích,“ vysvětluje jeden ze zakladatelů služby Pavel Röder. Dodává, že ambicí lékárny v mobilu je ušetřit čas i peníze zákazníků, cena dopravy při spuštění je pouhých 29 Kč. Uživatelé si již nebudou muset vytvářet zásoby léků, které budou mít snadno a rychle dostupné. Aplikace tak omezí plýtvání a nadměrnou spotřebu. 

S využitím personalizace a umělé inteligence lékárna v mobilu Kuc Kuc nejenže výrazně usnadní pořízení léků, ale pomůže také s prevencí. Uživatelé, kteří v ní sobě a rodinným příslušníkům založí osobní profily, budou moci v blízké době sledovat užívané léky, jejich kontraindikace a dávkování. Součástí aplikace bude rovněž AI chatbot, který zajistí rady na míru, případně telefonát s lékárníkem. „V nové verzi aplikace, kterou postupně rolujeme uživatelům, vám bude umělá inteligence schopna poradit třeba lék na sražení horečky, nebo vzhledem k příznakům doporučit, že máte neprodleně vyhledat lékaře,“ zmiňuje Pavel Röder další možnosti služby. 

Tvůrci aplikace plánují propojit Kuc Kuc s chytrými hodinkami a podobnými zařízeními nošenými přímo na těle, což umožní zdravotní problémy nejen řešit, ale předcházet jim. Hodinky budou sledovat zdravotní stav uživatele a data důležitá pro prevenci, stejně jako akutní řešení obtíží průběžně poskytovat aplikaci. „Jsme přesvědčeni, že zdraví je pro každého to nejdůležitější, a když se k němu budeme chovat zodpovědně, prodloužíme tím délku a zejména kvalitu našich životů,“ představuje Pavel Röder vize a perspektivy české mobilní aplikace Kuc Kuc. 

Zdroje:
Kuc Kuc

Nejnovější články