Dynamické plánování tras, udržitelnost a elektromobilita. Přepravní společnost Bevy.city získává investici 1 milion eur

14. 11. 2022 – 14:00 | Transport | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Dynamické plánování tras, udržitelnost a elektromobilita. Přepravní společnost Bevy.city získává investici 1 milion eur
zdroj: Foto: Bevy.city

Český logistický startup Bevy.city přináší udržitelný a ekologický model rozvážení zboží v oblasti last-mile-delivery během přepravní špičky. Do rigidního oboru přináší dynamický model plánování tras, čistou elektromobilitu nebo pokrytí doručovacích špiček. Na svůj rozvoj a expanzi získává investici 1 milion eur (necelých 25 milionů korun) od českého venture kapitálového fondu Nation 1.

Český logistický startup Bevy.city nabízí revoluční last-mile-delivery – neboli doručení v poslední fázi logistického procesu z distribučního centra ke koncovým zákazníkům. Svými službami pokrývá zejména přepravní špičky, kterým se klasické přepravní společnosti naopak vyhýbají. Do ustrnulého odvětví logistiky přináší navíc elektromobilitu a dynamický model plánování tras až do poslední chvíle před doručením. Nyní na revoluci v logistice dostává investici 1 milion eur od českého venture kapitálového fondu Nation 1. Nové prostředky využije pro vývoj své datové analýzy, stavbu infrastruktury, znásobení svého vozového parku, ale také k expanzi do dalších lokalit.

„Viděli jsme příležitost na trhu v pokrytí během doručovacích špiček, kterým se klasické společnosti vyhýbají. Přitom právě v této době je rychlé doručení pro zákazníky klíčové. Analýzou nejvytíženějších hodin různých segmentů dokážeme předpovědět, kdy bude o co zájem, a náležitě se na rozvoz připravit. K tomu navíc dokážeme dynamicky měnit trasy svých kurýrů, vypočítávat jejich výhodnost a případně i během cesty auta přeložit. Tímto šetříme provozní náklady, čas i emise a jsme celkově pružnější,“ komentuje výhody služby Ladislav Janckulík, který startup Bevy.city založil.

Společnost Bevy.city své služby začala nabízet vloni. Z počátku provoz společnosti zakladatelé dotovali z vlastních úspor, následně pak z profitu společnosti. Od té doby firma vyrostla a rozšířila svůj vozový park na 36 aut, jejichž počet ještě letos plánuje zdvojnásobit. Za rok svého působení tedy Bevy.city potvrdilo své místo na trhu – mezi jeho zákazníky patří například Rohlík.cz, Zásilkovna, Liftago, Country Life, NutritionPro nebo Sfood.

„Bevy.city se nám podařilo rozjet jen z vlastních úspor, mých a mého bratra, a na dnešní úrovni dokážeme firmu provozovat z jejích zisků. Chceme ale růst a expandovat. Máme za cíl našimi elektroauty ovládnout Prahu, s důrazem na udržitelnost, se kterou se pojí rozsáhlá dobíjecí infrastruktura. Jak rosteme, mění se i požadavky na analýzu trhu, počet kurýrů a velikost vozového parku, přičemž ještě letos jej zdvojnásobíme. Nové prostředky vložíme do dalšího růstu společnosti,“ uzavírá Janckulík.

„Spojením elektromobility a dnes široce rozšířeného využívání logistických služeb se Bevy.city trefilo do černého. Oceňujeme všechny projekty, které se snaží pozitivně ovlivnit svět, a právě odvětví logistiky považujeme za jedno z míst, ve kterých je ekologická a udržitelná revoluce potřeba. Ve směru, který firma nabrala, vidíme vizi a perspektivu, kterou jsme se proto rozhodli podpořit,“ komentuje investici Marek Moravec, managing partner investičního fondu Nation 1.

Logistickou společnost Bevy.city založil v roce 2021 Ladislav Janckulík, bývalý finanční analytik společnosti Rohlík.cz, kterému se založením pomáhali jeho tehdejší kolegové a přátelé. Díky svým zkušenostem spatřili příležitost na trhu přepravy zboží během logistické špičky. Momentálně své služby Bevy.city nabízí pro Prahu a její blízké okolí.

Zdroje:
Bevy.city

Nejnovější články