Do české logistické platformy Zaslat.cz vstupuje Alsendo – lídr digitalizace e-commerce přepravy v Evropě

16. 9. 2022 – 16:20 | Transport | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Do české logistické platformy Zaslat.cz vstupuje Alsendo – lídr digitalizace e-commerce přepravy v Evropě
Zakladatel Zaslat.cz Miroslav Michalko | zdroj: Zaslat.cz

Online portál a vyhledávač dopravců Zaslat.cz podepsal strategické partnerství se společností Alsendo. Za vstupem největšího středoevropského hráče v digitálních přepravních řešeních stojí soukromý kapitálový investor Abris Capital Partners, který v Česku vlastní mimo jiné třeba prodejce vozů AAA Auto. Investice společnosti Zaslat.cz umožní zaměřit se díky své škálovatelné infrastruktuře především na expanzi do dalších států Evropy.

Zaslat.cz pomůže akvizice se společností Alsendo nejen s expanzí na další trhy, ale také v růstu na domácím českém a slovenském poli. “Připravujeme se na spoustu novinek, které jsou už nyní vběhu. Naším cílem je stát se velice rychle jednotnou platformou, na které zákazník snadno najde to nejlepší dopravní řešení právě pro svou situaci. Ať už je to individuální zasílatel, malý podnikatel nebo velká společnost se specifickým požadavkem. Už nyní máme v portofoliu téměř 20 dopravců a s dalšími o integraci jednáme. Je to otázka příštích měsíců,” vyzdvihnul  zásadní investici Miroslav Michalko, ředitel společnosti Zaslat.cz. 

Díky úspěšnému závěru vyjednávání přinese vstup nového partnera do Zaslat.cz také přístup k mnohaletým zkušenostem a znalostem trhu. „Pro Zaslat.cz se jedná o naprosto klíčový okamžik a na partnerství s Alsendo se nesmírně těšíme. Toto spojení nám umožní stavět na osvědčených postupech obou společností a  dál rozšířit sadu produktů pro naše zákazníky. Jako u každého dobrého startupu je našim cílem vytvořit dospělejší organizaci, ale pořád zachovat neustálou touhu inovovat, která nás dostala až sem. Nedokážu si pro to představit lepšího partnera, než Alsendo ,“ komentuje Michalko.

Propojení Zaslat.cz a Alsendo je důležitým strategickým krokem pro další konsolidaci na českém a slovenském trhu a expanzi do nových zemí. Zároveň podpoří přechod společnosti Alsendo k organizaci poháněnou technologiemi, se škálovatelnou platformou, která poskytne kapacity pro další urychlení mezinárodního růstu. „Pokračujeme v naplňování strategie přechodu na obchodní model založený na technologiích a mezinárodní expanzi,“ uvádí Marcin Susmanek, provozní ředitel Alsendo.

Mimo Česko nabízí Zaslat od května 2020 své služby také na Slovensku. Úspěšný byl také nedávný pilotní projekt v Jižní Africe. Ten ukázal, že přepravní systém Zaslat.cz je možné využít i na dalších trzích. Jako další cíle Zaslat.cz označuje Miroslav Michalko další země střední a východní Evropy. „Máme dobrou představu o tamním trhu a můžeme se opřít o schopnosti našich nových zkušených partnerů, kteří nám pomohou navigovat nejen při vstupu na nové trhy, ale i maximalizovat efektivitu na úrovni operativy,” dodává.

Společnosti Alsendo pomohl při akvizici soukromý kapitálový investor Abris Capital Partners. Ten se  specializuje na ESG transformace a konsolidace, které pomůžou udržitelnému a ekologickému podnikání. „Akvizice společnosti Zaslat.cz pro společnost Alsendo je posledním krokem v naší ambiciózní strategii buy-and-build. Ta nám umožňuje rozšířit podnikání do České republiky a na Slovensko a upevňuje pozici Alsendo jako předního středoevropského hráče v oblasti řešení e-commerce přepravy,“ říká Edgar Kolesnik, partner společnosti Abris Capital Partners.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články