Ústecký GoodAccess našel díru na trhu. Jeho bezpečné vzdálené připojování využívají ve 120 zemích světa

8. 9. 2021 – 14:40 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Ústecký GoodAccess našel díru na trhu. Jeho bezpečné vzdálené připojování využívají ve 120 zemích světa
zdroj: CIS

S rozmachem práce z domova spousta firmám vytanula otázka, jak své zaměstnance připojovat ke vzdáleným serverům co nejbezpečněji. Na to odpověděl ústecký startup GoodAccess, jehož služba se rychle šíří světem.

Myšlenka na vytvoření bezpečného systému pro vzdálené připojení zaměstnanců k firemním nástrojům vzešla z vlastní zkušenosti zakladatelů služby GoodAccess, kteří v roce 2019 začali pracovat na cloudovém řešení poskytujícím zákazníkům virtuální privátní sítě bez potřeby investovat do vlastní infrastruktury a starat se o ní.

“Potřebovali jsme pro naše zaměstnance zřídit bezpečný vzdálený přístup k IT systémům odkudkoliv. Na trhu ale nebylo pro menší a střední firmy, jako jsme my, řešení, které by to umožnilo, aniž bychom museli nákladně budovat hardwarovou infrastrukturu. Začali jsme tedy vyvíjet vlastní řešení, které by bylo flexibilní, méně nákladné a snadno se používalo,” popisuje Michal Čížek, CEO a spoluzakladatel GoodAccess.

O rok později, tedy loni bylo hotovo a služba GoodAccess vstoupila na trh. Jelikož se od počátku zaměřovala na střední a menší firmy, které do té doby nikdo nepokrýval, rychle se rozšířila. Nyní má přes 1 000 zákazníků ve 120 zemích světa a konkuruje tak už i zavedeným IT hráčům, jakým je například Cisco. Firma od konce roku 2020 víc než zdvojnásobila svůj obrat.

S dalším rozvojem GoodAccess vypomůže finanční injekce od investorského akcelerátoru Nation 1, který ústecký tým a jeho vizi podpořil 22 miliony korun. Ty pomohou s posílením pozice v globálním měřítku a zaměří se na marketing na klíčových trzích jako Spojené státy americké a Velká Británie.

“Od začátku bylo naší vizí vytvořit globální produkt s ambicemi podobnými Esetu nebo Avastu. Máme skvělý tým a technologický náskok oproti konkurenci. V následujících 5 až 10 letech chceme tento potenciál plně vytěžit. Investice od Nation 1 je na této cestě důležitým mezníkem,” dodává Čížek.

Podle průzkumu společnosti Enterprise Technology Research se v roce 2021 poměr lidí trvale pracujících vzdáleně, například z domova, meziročně zdvojnásobí. Trh s cloudovou bezpečností je zároveň aktuálně nejrychleji rostoucím segmentem oboru síťové bezpečnosti a do roku 2024 by měl dosáhnout objemu 11 miliard dolarů. GoodAccess tak dorazil právě včas.

Zdroje:
Tisková zpráva

Nejnovější články