SFG investuje do technologického startupu Advertee. V automatizované propagaci obsahu na sociálních sítích vidí velký potenciál

14. 10. 2022 – 18:45 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

SFG investuje do technologického startupu Advertee. V automatizované propagaci obsahu na sociálních sítích vidí velký potenciál
Zleva: CFO SFG Martin Vápeník, zakladatel Advertee Petr Kučera a CEO SFG Michal Dědek | zdroj: SFG

Investor a zakladatel skupiny SFG Michal Dědek investuje do reklamního nástroje Advertee, který se specializuje na automatizovanou propagaci obsahu a tvorbu reklamy na sociálních sítích. Investice ve výši 2,5 milionu korun znamená pro investiční společnost 15% podíl ve firmě. 

Advertee využije finanční prostředky pro stabilizaci na trhu marketingových nástrojů, postupné rozšíření funkcí a služeb na další sociální sítě, kvalitnější automatizaci a zjednodušení pro klienty a budoucí uživatele platformy. 

„V SFG vždy vyhledáváme perspektivní projekty, ve kterých vidíme potenciál a synergii s naší vlastní investiční filosofií. Advertee využívá mnohaleté zkušenosti zakladatele, aby se stalo univerzálním nástrojem pro všechny menší i větší firmy a podnikatele, kteří nechtějí zbytečně utrácet peníze za profesionály v oboru správy sociálních sítí. Chtějí jednoduchý a praktický nástroj, který se o vše postará sám, a podnikatelé se tak mohou soustředit na to nejdůležitější – svůj produkt,“ říká Michal Dědek, zakladatel investiční skupiny SFG.

„Po možnosti propagovat stovky světových značek na sociálních sítích jsem pochopil, že existuje díra na trhu, kterou je možné zaplnit skrze moderní technologie a cloudové platformy. Advertee má sloužit jako cenný člen týmu pro všechny podnikatele a firmy, velké i malé, a šetřit jim čas, peníze a nechtěné chyby. Množství obsahu, které se propaguje na sociálních sítích, se dá totiž chytře automatizovat a zjednodušit tak práci mnoha uživatelům,“ dodává Petr Kučera, zakladatel společnosti Advertee.

Sociální sítě pod palcem

Advertee slouží jako marketingový nástroj pro automatizaci propagace příspěvků na sociálních sítích, v základu Facebooku a Instagramu, v brzké době přibude TikTok. Zatímco nástroje jako Facebook Business Manager vyžadují přítomnost PPC specialisty či manažera sociálních sítí, Advertee umožňuje vše automaticky sjednotit pod jednou střechou a na pár kliknutí. Zakladatel má mnohaleté zkušenosti a know-how z prostředí reklamních agentur a marketingu, které převádí do jednotlivých nástrojů a strategií. Ty lze využít dle potřeby a bez nutnosti hluboké znalosti trhu.

Minimalizace lidského faktoru umožňuje práci 24/7, bez skluzů, chyb a vysokých částek za správu. Dlouhodobým cílem je vytvořit all-in-one řešení pro freelancery, agentury, malé a velké firmy, kterým pokryje kompletní automatizovanou propagaci a správu strategií na sociálních sítích, vše jednoduše a přehledně skrze interaktivní rozhraní platformy.

„Sociální sítě jsou již dlouhé roky klíčovým místem na propagaci světových značek. Náročnost správy a požadavky na profesionální znalosti v oboru však často uzavírají cestu ke kvalitní reklamě a zviditelnění nezávislým podnikatelům či menším firmám. Advertee tak má potenciál stát se univerzálním nástrojem pro všechny, kdo chtějí ušetřit, a přitom aktivně využívat sociální sítě jako důležitý nástroj pro prezentaci svých projektů,“ dodává Michal Dědek.

Advertee je další v řadě partnerských projektů investiční skupiny SFG, která podporuje nadějné podnikatele na české startupové scéně. V portfoliu má například startup NutritionPro, nelahozeveskou firmu ETW, agregát stavařského materiálu Buildiro, edtech startup Edhance nebo výrobce potravin ze cvrččího proteinu SENS.

Zdroje:
Tisková zpráva, SFG

Nejnovější články