Microsoft kupuje seattlovský startup Suplari využívající umělou inteligenci k analýze korporátních výdajů

6. 8. 2021 – 16:00 | Tech | Patrik Hajda | Diskuze:

Microsoft kupuje seattlovský startup Suplari využívající umělou inteligenci k analýze korporátních výdajů
zdroj: Suplari | Zakladatelé Jeff Gerber, Brian White a Nikesh Parekh

Microsoft rozšíří svou služby Dynamics 365 o umělou inteligencí poháněnou analýzu financí od Suplari.

Suplari je fintechový startup z amerického Seattlu, který velkým firmám dokáže optimalizovat jejich výdaje skrze umělou inteligenci a machine learning. Na základě obrovského množství dat umí navrhnout možnosti ušetření peněz, poukázat na možná rizika a obecně zefektivnit fungování společnosti.

Firmu v roce 2016 založila zkušená trojice Jeff Gerber, Brian White a Nikesh Parekh, kterým se postupně podařilo získat 388 milionů korun od investorů jako Amplify Partners, Madrona Venture Group, Shasta Ventures, Two Sigma Ventures a Workday Ventures.

Celé to vedlo k aktuálnímu momentu, kdy Suplari za nespecifikovanou částku odkoupil Microsoft. Microsoft uvedl, že spojí Suplari se svou službou Microsoft Dynamics 365, aby pomohl zákazníkům maximalizovat finanční přehlednost tím, že využije umělou inteligenci k automatizaci analýzy aktuálních dat a historických vzorců z různých zdrojů.

„Dnešní oznámení také signalizuje náš trvalý závazek umožnit organizacím přejít od transakčního finančního řízení k proaktivním operacím, které zlepšují rozhodování, zmírňují rizika a snižují náklady prostřednictvím našeho přístupu založeného na datech,“ připomíná Frank Weigel, vice prezident ve společnosti Microsoft v oblasti Dynamics 365 Insights Product Group.

Ke spolupráci Microsoftu a Suplari se podle spoluzakladatele startupu Parekha schylovalo několik let. Parekh zároveň ubezpečil všechny své dosavadní zákazníky, že služba Suplari Spend Intelligence Cloud bude v provozu i nadále a nic se pro ně nemění.

Zdroje:

Nejnovější články