Kijonková, Smid a Šmída. Přední čeští tech podnikatelé vystoupí v září na největším technologickém festivalu na Kypru

2. 8. 2023 – 13:03 | Tech | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Kijonková, Smid a Šmída. Přední čeští tech podnikatelé vystoupí v září na největším technologickém festivalu na Kypru
zdroj: Reflect

Technologičtí nadšenci a investoři ze tří oblastí tří kontinentů – Evropy, Blízkého východu a severní Afriky – se potkají na největším technologickém festivalu evropského inovačního ekosystému. Festival Reflect se bude konat i letos na podzim na Kypru 20. a 21. září. Vystoupí zde také známá česká podnikatelská jména. Jako řečníci se představí přední čeští startupisté Simona Kijonková, CEO Packeta Group, Lubo Smid, CEO STVR, či Michal Šmída, CEO Twista. Spoluzakladatelé festivalu Dušan Duffek a Stylianos Lambrou slibují dva dny s nabitým programem s více než 200 inovativními startupy, přibližně 100 řečníky na pěti pódiích, 70 renomovanými investory a více než 8 000 účastníky. Pro startupy a investory z Česka a Slovenska je navíc Reflect i příležitost navázat kontakty v jedinečné přímořské atmosféře druhého největšího kyperského města.

Na Reflect dnes jezdí několik stovek Čechů a Slováků a jejich počet se každým rokem zvyšuje. Festival jim přináší skutečnou hodnotu v podobě mezinárodního networkingu a možnosti prezentovat inovace na unikátní geografické křižovatce tří kontinentů, říká spoluzakladatel festivalu Dušan Duffek, který stojí za několika projekty podporujícími středoevropské startupové prostředí, včetně VC fondů Zero One Hundred a Zero Gravity Capital a coworkingového prostoru v Bratislavě Campus Cowork.

Kypr se promění v technologickou promenádu

Festival Reflect je jednou z nejrychleji rostoucích akcí v regionu na křižovatce jižní Evropy, Blízkého východu a severní Afriky. Ambiciózní program šestého ročníku představí nejnovější technologické trendy proudící do globálního inovačního ekosystému. Akce má významný dopad na komunitu startupů nejen v regionu, ale také na propojování podnikatelů z Evropy, Blízkého východu a severní Afriky. Program klade důraz na sdílení zkušeností a učení a především na navazování kontaktů mezi zakladateli, startupy, investory, předními technologickými společnostmi a zástupci státní správy či neziskových organizací. „Reflect je skutečně městský festival: centrum města i nábřežní promenáda budou plné našich aktivit. V podstatě proměníme město, včetně jeho náměstí, restaurací a parků, v to, čemu říkáme ‚playground of doers‘,“ říká spoluzakladatel Reflectu Stylianos Lambrou.

Ambiciózní program a soutěž pro startupy

Festival bude hostit přibližně 100 mezinárodních řečníků na několika scénách rozmístěných v centru a na pobřeží Lemesu. Pódium ve Starém přístavu bude určeno především pro startupy, sponzory a investory. „Připravujeme také zcela nový prvek programu – soutěž pro startupy ReflectX, která upozorní na výběr nejnadějnějších mladých firem zejména z regionu,“ říká Dušan Duffek. Na vítěze čeká balíček cen, včetně finanční odměny ve výši 15 000 eur nebo balíčku Cyprus Startup Destination Package, který umožní nejlepšímu startupu zůstat na Kypru a zvážit ostrov jako ideální destinaci pro otevření kanceláře. Společnost Microsoft poskytne vítězi místo ve svém globálním startupovém programu Microsoft for Startups FoundersHub, což znamená až 150 000 dolarů ve formě bezplatných kreditů Azure a podporu od obchodních a technologických odborníků a mentorů ze sítě Microsoft. Všechny ceny jsou zveřejněny na webových stránkách ReflectX a novinky stále přicházejí.

Fanoušci technologií se mohou těšit na Carob Mill Stage a témata jako fintech, blockchain, gaming, Web3 a budoucnost internetu. Promenáda bude zase domovem Molos a Pier Stages, které se zaměří na širokou škálu populárních témat včetně technologických novinek, budoucnosti práce, fyzického a duševního zdraví, budoucnosti společnosti a udržitelnosti. Kromě přednášek a panelových debat budou na celém festivalu probíhat také praktické workshopy a privátní diskuze v úzkém kruhu.

Mezi prvními potvrzenými řečníky jsou Loulou Khazen Baz (managing partner, Spade Ventures), Lubo Smid (CEO & founder, STRV), Leanne Elliott-Young (CEO & co-founder, Institute of Digital Fashion), Mergim Cahani (CEO & founder, Gjirafa), Alexandra Balkova (partner & head of portfolio, Startup Wise Guys) či Tony Jamous (founder, Oyster) a Marek Rosa (CEO & founder, GoodAI). Řečníci samozřejmě stále přicházejí a brzy by měla být oznámena další velká jména z Evropy a USA. Z České republiky přibyli i úspěšní čeští zakladatelé Simona Kijonková a Michal Šmída.

Rozšířené startupové expo a ještě více networkingu

Expo se letos výrazně rozšiřuje. Vystavovat a prezentovat své novinky, služby a inovace bude asi 200 firem včetně mezinárodních startupů, scaleupů a významných technologických hráčů. Partneři akce připravují různé interaktivní aktivity, takže v areálu bude rozhodně co dělat. „Jsme rádi, že tolik firem vidí přínos v tom, kolik zajímavých lidí, klientů a investorů u nás mohou potkat. Expo se bude rozprostírat napříč celým městem, takže technologie a inovace budou skutečně v centru dění,“ říká Lambrou.

Velký důraz bude kladen také na networkingové příležitosti: účastníci se budou moci setkávat ve vyhrazených saloncích pro investory, startupy, hosty na úrovni C-level a VIP. Se seznamováním bude pomáhat také aplikace založená na umělé inteligenci a samozřejmě nebudou chybět ani večírky, networkingové obědy a další meetupy. „Networking je pro nás alfou a omegou, takže děláme vše pro to, aby se lidé na Reflectu setkávali a mluvili se starými přáteli i novými lidmi. Festival má pověst velmi otevřeného, neformálního místa s rodinnou atmosférou, kterou chceme zachovat, přestože se neustále zvětšujeme. Tato autenticita a skvělá atmosféra má však měřitelný pozitivní dopad na budování obchodních kontaktů jak pro jednotlivé účastníky, tak pro širší ekosystém,“ uzavírá Alexander Jahn, řídící partner Reflectu.

Zdroje:
Tisková zpráva, Reflect

Nejnovější články