Probíhá třetí ročník SME EnterPRIZE. Poprvé se otvírá i startupům

1. 3. 2023 – 16:00 | Ekologie | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Probíhá třetí ročník SME EnterPRIZE. Poprvé se otvírá i startupům
zdroj: Generali

Generali Česká pojišťovna pořádá již třetí ročník soutěže SME EnterPRIZE. Letos je poprvé součástí také startupové soutěž, jejímž garantem se stala agentura CzechInvest. Soutěž SME EnterPRIZE podporuje a zviditelňuje udržitelné podnikání. Přihlašovat se můžete do 31. března.

„V Česku působí obrovské množství firem, které udržitelným podnikáním dosahují velkých úspěchů a jsou ve svých oborech velmi inspirativní. Máme radost, že se tak soutěž rozšiřuje i o startupy a CzechInest toho může být součástí. Startupy se staly významnou částí naší agendy a podpora projektů s vysokou přidanou hodnotou – což ty, které míří na udržitelné podnikání nepochybně jsou – je naší prioritou,“ říká Filip Krůta, manažer EkoTech hubu projektu Technologická inkubace agentury CzechInvest a jeden z porotců startupové soutěže.
 
Letos poprvé se do soutěže mohou přihlašovat i mikropodniky a startupy. Garanci nad soutěžní kategorií startupů pak převzala agentura CzechInvest, která se věnuje podpoře startupů už více než 10 let. V minulém roce spustila projekt Technologická inkubace, který podporuje startupy ve vysoce perspektivních oblastech pro ekonomický rozvoj a konkurenceschopnost Česka, mezi kterými je například umělá inteligence, mobilita nebo oblast EkoTech.
 
Udržitelnost představuje jeden z pilířů strategie skupiny Generali. Chceme být dlouhodobě stabilním a důvěryhodným partnerem pro naše klienty a obchodní partnery. Udržitelnost ve všech svých aspektech je zásadní součástí těchto vztahů. Soutěž SME EnterPRIZE přitom reprezentuje jeden z našich důležitých a velmi konkrétních příspěvků k tomuto tématu,“ uvádí Petra Nováčková, manažerka udržitelnosti v Generali České pojišťovně.

Přihlašování do soutěže je možné na webu www.sme-enterprize.cz a končí 31. března 2023. Z přihlášených startupů bude vybráno pět nejlepších. Na vítěze čeká odměna 50 000 Kč, mediální kampaň či mentoring a poradenství od Institutu Cirkulární Ekonomiky a CIRA Advisory. Slavnostní vyhlášení proběhne 8. června v Praze.

Zdroje:
Generali, Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články