Za rok ztrojnásobil obrat a klienty má až v Japonsku. Applifting slaví druhý rok v Londýně

14. 7. 2023 – 17:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Za rok ztrojnásobil obrat a klienty má až v Japonsku. Applifting slaví druhý rok v Londýně
Jan Hauser, CEO londýnské pobočky Appliftingu | zdroj: Applifting

Českému vývojářskému studiu Applifting se i po dvou letech v hlavním městě Spojeného království daří. Jeho londýnský tribe vykázal zisk o rok dříve oproti původnímu očekávání a jeho obrat dosáhl deseti milionů korun. V duchu svého fintechového zaměření britský Applifting navázal spolupráci s globální fintechovou platformou Rise spadající pod místní banku Barclays či s poradenskou společností Ernst & Young, kterým pomáhá s jejich akceleračními programy. V rámci nich se staví do pozice mentorů mladých fintechových projektů. Mimo hranice Evropy navázal Applifting nejnověji partnerství také například s americkou společností FactSet.

Po dvou letech v Londýně hlásí anglická větev českého vývojářského studia Applifting obrat deset milionů korun a čistý zisk dva miliony. O rok tak přeběhl původní plán, který se ziskovostí počítal až po třech letech fungování. Tým pod vedením Jana Hausera (CEO) se za dobu svého působení v britském hlavním městě etabloval a navázal spolupráci s fintechovou platformou Rise, spadající pod místní banku Barclays. Vedle ní pak například s poradenskou společností Ernst & Young.

„Anglie pro nás je zatím velkým úspěchem. Tam, kde jsme s Appliftingem dnes, jsme původně plánovali být až příští rok. Jsme profitabilní a máme obrat asi deset milionů. Přitom o nás už ví většina trhu, na který cílíme, a vedle toho jednáme snad se všemi místními bankami. S nimi navíc připravujeme projekty na dlouhou dobu dopředu. Jsem proto optimistický, že díky tomu v dalších letech porosteme o to více,“ komentuje Jan Hauser, CEO londýnské pobočky Appliftingu.

Poradenské společnosti Ernst & Young a platformě Rise Barclays asistuje Applifting s organizací akceleračních programů a inkubátorů pro fintechové projekty. V rámci nich se pak Applifting staví do pozice mentorů pro mladé firmy. Svou pozici na místním trhu potvrdil Applifting roční účastí na programu Grow London podporovaném přímo kanceláří londýnského starosty s cílem podpory ekonomického růstu firem.

Český podpis až v Japonsku

Během svého působení v Anglii se Applifting podílel na vývoji softwaru pro britské projekty Noala, RRM, Flying Binary či pro scaleup Schematic. Práce na projektu Sakurabook pro společnost Parkfield jej pak dovedla až do Japonska. Tato zakázka v hodnotě 350 tisíc dolarů japonskému publiku nabídla lokalizované uživatelské rozhraní a rezervační systém v rámci nákupní platformy Shopify. Nejnověji se britský Applifting stal oficiálním partnerem společnosti FactSet, poskytovatele dat a řešení pro investiční trh.

„Díky kontaktům, které jsme od spuštění londýnského tribu získali, jsme se s Appliftingem podívali do různých koutů světa a setkali se s foundery obrovského množství nadějných projektů. I přes tyto úspěchy cítíme, že jsme teprve na začátku. Zajímavý je také pohled našich klientů z různých koutů světa na naši nevšední firemní kulturu, kterou považují za něco velmi unikátního. Nejednou se nás ptali na tipy, jak naši tyrkysovost zavést i u nich. Jsem rád, že kromě softwaru šíříme z Prahy také applifterství,“ uzavírá Hauser.

Londýnskou pobočku Appliftingu se zaměřením na fintech rozjel před dvěma lety applifter Jan Hauser, který je jejím současným CEO. Vedle něj působí ve společnosti Philip Ogilvie na pozici managing partnera a na dálku z Prahy Věra Králová jako business support.

Zdroje:
Applifting

Nejnovější články