Technologický startup userUP začíná s implementací umělé inteligence do nástroje pro produktový design

5. 5. 2023 – 17:20 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Technologický startup userUP začíná s implementací umělé inteligence do nástroje pro produktový design
zdroj: Designdev

Interní technologický startup userUP, přímo spadající pod společnost Designdev, spojuje světy product managementu a UX, aby pomohl firmám zlevnit i zkvalitnit proces produktového designu. Na český trh tak přichází s inovativním řešením. Nově také začíná s adopcí umělé inteligence (AI) a začleněním jejích vlastností do funkcí ostrého chodu nástroje.

Proces product designu je nejen v českých firmách dnes častokrát problematický. UserUP přichází s intuitivním nástrojem, který nabízí všechny potřebné procesy sjednocené na jednom místě. 

Nově userUP také začíná s implementací umělé inteligence do výzkumných procesů, jež je možné uskutečnit přímo v nástroji. Díky umělé inteligenci by měl být schopen nabídnout uživatelům konkrétní řešení v závislosti na jejich vstupních datech a historii dosavadního používání. Současně bude zrychlovat proces sběru a analýzy dat, zjišťovat širší popis různých příležitostí, genericky doplňovat ideace uživatelů či pomáhat identifikovat klíčové vlastnosti zadaných cílových skupin na základě rozhovorů s uživateli. Cílem je ještě o něco zlepšit celkovou kvalitu produktů a průběh produktového designu značně urychlit.

“Nyní pracujeme na tom, aby do userUP byly integrovány různé druhy umělé inteligence, které pomohou uživatelům získat informace, jež je procesně a časově náročné dát dohromady. V nástroji je nyní díky novým AI funkcím získají během několika málo vteřin, čímž ušetří tedy nejen čas, ale i peníze společnosti. Tímto způsobem následujeme nový nastupující trend, přičemž i předpokládáme, že návrh i vývoj digitálních produktů se v budoucnu bez AI už zkrátka neobejdou,” vysvětluje Michal Voják, zakladatel a leader userUP. 

O UserUP

Technologický startup UserUP pomáhá firmám budovat produkty, které jsou nejen užitečné pro jejich uživatele, ale také splňují jejich předem stanovené produktové cíle. Nabízený nástroj kombinuje klíčové oblasti Product Discovery – discovery backlog a uživatelský výzkum. Umožňuje tak klientům snadnou a efektivní cestu, jak vyhledat a prioritizovat nové funkčnosti, které by jejich produkt měl uživatelům nabídnout a zároveň jimi podpořit vlastní byznysový růst.

O Designdev

Návrhářská a vývojářská společnost Designdev se specializuje na návrh a vývoj digitálních produktů, jako jsou webové či mobilní aplikace, webové stránky a magazíny s velkou expertizou na Produkt a UX design. Věří, že úspěšná tvorba řešení spočívá v nalezení rovnováhy mezi cíli klienta a potřebami jeho skutečných zákazníků. Každému vývoji tak v Designdev předchází detailní analýza chování zákazníků. Díky synergii mezi návrhem a vývojem dokáže dodávat svým klientům mimořádné výsledky. Mezi jejich zákazníky patří například Komerční banka, Heureka, Shoptet, Česká spořitelna, Fortuna, Dr.Max, Česká bankovní asociace, Ulož.to, ŠKODA nebo Harley-Davidson.

Zdroje:
Tisková zpráva, Designdev

Nejnovější články