Pipedrive spouští Developer Hub, firmy mohou nyní samy připojit své aplikace do ekosystému populárního CRM

30. 5. 2023 – 17:12 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Pipedrive spouští Developer Hub, firmy mohou nyní samy připojit své aplikace do ekosystému populárního CRM
zdroj: Pipedrive

Estonský scaleup Pipedrive, který vyvinul CRM platformu pro malé a střední firmy, oznamuje spuštění centralizované online platformy Developer Hub pro vývoj aplikací pro technologické partnery a vývojáře. Toto specializované prostředí umožňuje vývojářům přístup ke všem nástrojům, které potřebují k vytváření a správě aplikací na Pipedrive Marketplace. Každá vyvinutá aplikace díky tomu získá přístup do ekosystému čítajícího více než 100 000 společností, jež samy populární CRM využívají.

„Kvalitní prodejní CRM systém umožňuje firmám zefektivnit všechny aspekty jejich podnikání a využívat inovativní technologie. Náš ekosystém nabízí malým firmám kompletní, agilní a přizpůsobitelný technologický stack, který mají po ruce při hledání nových příležitostí k růstu. Spuštění Pipedrive Developer Hub odráží náš závazek poskytovat spolehlivé, stabilní a škálovatelné technologie, které pokryjí potřeby malých firem a pomohou jim přeměnit obchodní výzvy na příležitosti,“ říká Shaun Shirazian, CPO společnosti Pipedrive.

„Každý úspěšný startup se dříve či později dostane do fáze, kdy musí obsloužit velké množství zákazníků s různými potřebami. Naše CRM je toho typickým příkladem, neboť obchodní cyklus čítá spoustu dílčích kroků, od tvorby nabídky přes e-mailovou komunikaci až po automatizované vyplňování kontraktů a elektronické podepisování smluv. Vytváření vlastního ekosystému s aplikacemi třetích stran je win-win jak pro Pipedrive, tak pro tvůrce aplikací. Developer Hub urychluje a zefektivňuje proces vývoje snadno škálovatelných a bezpečných integrací, což ukazuje i žebříček platformy Postman, která zařadila API od Pipedrive do TOP 15,“ doplňuje Veronika Danielová, produktová manažerka Pipedrive.

Mezi hlavní výhody Pipedrive Developer Hub patří:

  • Developer Hub je centrálním místem pro správu, vývoj a vylepšování aplikačních/integračních řešení.
  • Vylepšené prostředí pro vývojáře a snazší navigace – centralizované a snadno přístupné centrum sjednocuje všechny nástroje, návody a dokumentaci, které vývojáři potřebují k vytváření a správě webových řešení kompatibilních se službou Pipedrive.
  • Snadněji použitelná rozšíření aplikací – Pipedrive nabízí širokou škálu možností, které zákazníkům umožňují interakci s daty z vlastních řešení a jejich zobrazení přímo na platformě. S Developer Hub je přidávání rozšíření a integrace s nimi ještě snazší a intuitivnější.
  • Náhled na výpis aplikací na Marketplace na jedno kliknutí – umožňuje vidět očima zákazníka, jak bude stránka aplikace vypadat na Marketplace Pipedrive.
  • Funkce okamžité instalace a testování integrací – zajistí, že aplikace bude fungovat tak, jak má. Developer Hub navíc umožňuje vytvářet soukromé aplikace dostupné pouze vybraným zákazníkům.

„Náš ekosystém s více než 400 integracemi aplikací a konektory umožňuje zákazníkům synchronizovat data napříč systémy na jednom místě a technologickým partnerům dává možnost poskytovat jejich řešení všem uživatelům. V loňském roce téměř 60 % celkové uživatelské základny Pipedrive integrovalo své CRM s alespoň jednou aplikací z Marketplace. Nejoblíbenějšími kategoriemi aplikací byly boty a zasílání zpráv, telefonní hovory a videohovory, automatizace marketingu a generování leadů,“ dodává Veronika Danielová.

Cílem nového Pipedrive Developer Hub je zlepšit zkušenosti vývojářů a rozšířit ekosystém Pipedrive, který pomáhá malým firmám růst. Pipedrive Developer Hub je k dispozici ve všech vývojářských sandboxových účtech i v účtech, které dříve měly přístup k Marketplace Manageru.

Zdroje:
Tisková zpráva, Pipedrive

Nejnovější články