Jeden miliardový startup nestačí. Investoři věří Skotnickému i napodruhé

24. 6. 2022 – 15:56 | Digitál | Šárka Tmějová | Diskuze:

Jeden miliardový startup nestačí. Investoři věří Skotnickému i napodruhé
Zakladatel Itera Technologies Adam Skotnický | zdroj: Foto: Itera Technologies

Adam Skotnický před šesti lety prodal svou první firmu TCP Cloud za téměř miliardu korun americko-ruské společnosti Mirantis. Nyní zkouší s cloudem štěstí znovu, na svůj nový projekt Itera Technologies už od investorů vybral desítky milionů korun. 

Peníze na rozjezd startupu vložily fondy Nation 1, Gi21 Damira Špoljariče a Impulse Ventures miliardáře Ondřeje Tomka. Hlavní důvodem, proč investoři projektu tolik věří, je podle všeho právě Skotnický.

„Věřím, že Itera bude ztělesňovat další mezinárodní úspěch české firmy a českých zakladatelů. Přesvědčil mě o tom především Adam Skotnický a jeho tým, který má za sebou již jeden úspěšný exit. Adam má krom skvělého produktu i velké zkušenosti s vedením technologických projektů a také neskutečný pracovní náboj,“ tvrdí Ondřej Tomek, významný podporovatel začínajících českých startupů. Důvěru a finanční prostředky vložil mimo jiné do projektů Safeticu či Dataddo.

„Itera má ideální profil pro venture kapitálového investora a již v seed fázi mezi českými startupy naprosto vyniká. Například tím, že společnost vede zkušený zakladatel, který ji od počátku buduje jako firmu s velkou vizí, světovými ambicemi a mezinárodním týmem,“ dodává Petra Gordan, investiční manažerka ve venture kapitálovém fondu Nation 1.

Přesnou výši investované částky nechtějí zveřejnit ani fondy, ani sám Skotnický. Prostředky má Itera použít k rozvoji, ale také k zahraniční expanzi po Evropě a Spojených státech. Startup se během uplynulých tří let zvládl zvětšit ze tří na 22 lidí. Společnost se zabývá vývojem cloudového řešení Taikun s uživatelsky přívětivou správou.

Itera Technologies Tým Itera Technologies | zdroj: Foto: Itera Technologies

„Díky našemu nástroji dokáže zákazník každý cloud využívat naplno, navíc k jeho správě nepotřebuje zaměstnávat tým lidí. Zjednodušení a efektivita je to, co přinášíme našim zákazníkům a co na cloudovém trhu tak zoufale chybí,“ vysvětluje Adam Skotnický.

Mezi klienty Itery patří zejména nadnárodní korporace z oboru bankovnictví či telekomunikace. Ambice startupu do budoucna nejsou malé, konečným cílem je vytvořit z Itery globálně používaný nástroj. Rozhodně ale nemá strach z nedostatku klientů - Skotnický považuje multicloudové řešení za budoucnost a investoři i velké firmy mu dávají za pravdu.

Zdroje:
Tisková zpráva, Itera Technologies

Nejnovější články