Hladký vstup do světa kryptoměn. Invity ze skupiny SatoshiLabs přibližuje bitcoin díky mobilní aplikaci zase o něco blíže lidem

16. 8. 2023 – 16:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Hladký vstup do světa kryptoměn. Invity ze skupiny SatoshiLabs přibližuje bitcoin díky mobilní aplikaci zase o něco blíže lidem
Pavol Rusnák a Marek Palatinus, spoluzakladatelé SatoshiLabs | zdroj: SatoshiLabs

Invity.io ze skupiny SatoshiLabs přináší svým uživatelům novou aplikaci. Společnost vznikla před rokem 2019 a už během roku 2021 zprostředkovala nákup a směnu kryptoměn za 100 milionů dolarů. Během srpna 2023 očekává, že se přehoupne přes miliardu dolarů. Z původního srovnávání cen směnáren je dnes kompletní ekosystém umožňující nákup, prodej, směnu i útratu kryptoměn. Nově navíc s vlastní službou nákupu a tzv. DCA (dollar cost averaging), která funguje na bázi pravidelného spoření stejné částky. Cílem Invity je přivádět ke kryptoměnám nové lidi a současně jim celý onboarding usnadnit. Nová aplikace tak uživatelům přináší nákupy kryptoměn bez nutnosti mít vlastní peněženku, ale také přístup k plánované akademii.

„Mobilní aplikace nám pomůže více otevřít Invity nováčkům. Abychom jich oslovili co nejvíce, klademe v aplikaci důraz na jednoduchost uživatelského prostředí a edukaci. Speciální pozornost věnujeme také bezpečnosti. Vše směřujeme k tomu, aby si uživatelé mohli do budoucna uložit své kryptoměny na vlastní peněžence a nemuseli spoléhat na jejich držení u nás nebo u kohokoli jiného. Pro zkušené bitcoinery je tu samozřejmě nadále možnost využívat Invity přímo v kryptopeněžence Trezoru, jako doposud,“ komentuje Štěpán Uherík, CEO Invity a CFO SatoshiLabs. 

Akademie jako vstupní brána do Trezoru

V rámci aplikace plánuje Invity uživatelům poskytnout i vzdělávací akademii. Jejím cílem je efektivně pomoci nováčkům s orientací v segmentu a postupným „onboardingem“ do pokročilejších funkcí jim umožnit s kryptoměnami informovaně a nezávisle nakládat. Spolu s tím také zdůrazňuje důležitost držení kryptoměn na vlastní hardwarové kryptopeněžence.

Pokročilejší uživatelé mohou dále s Invity pokračovat třeba právě do Trezoru. Služby Invity jsou totiž přímo integrované v softwarové nadstavbě hardwarové peněženky Trezor v aplikaci Trezor Suite. Uživatelům peněženky nabízí jednoduché, bezpečné a pohodlné obchodování kryptoměn. Konkrétně nákup, výměnu, prodej, DCA, útratu kryptoměn a nákup bitcoinu P2P. Bezpečnost je zde zároveň posílená tím, že Invity podporuje pouze tzv. non-custodial burzy, tedy cokoli nakoupíte, nezůstane na burze, nýbrž musí být okamžitě převedeno do vaší peněženky. „Uživatel má tedy absolutní kontrolu nad drženými kryptoměnami. V kontextu častých pádů burz a nestabilního regulatorního prostředí by totiž uživatelé neměli mít u třetích stran svůj digitální majetek dlouho a už vůbec ne velké částky,“ doplňuje Uherík.

Zdroje:
Tisková zpráva, SatoshiLabs

Nejnovější články