GoodAccess v druhém investičním kole podpoří fond Nation 1 VC a Fazole Ventures investicí v hodnotě 1,2 milionu dolarů

6. 2. 2023 – 14:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

GoodAccess v druhém investičním kole podpoří fond Nation 1 VC a Fazole Ventures investicí v hodnotě 1,2 milionu dolarů
zdroj: GoodAccess

Nástroj GoodAccess ústeckých vývojářů zajišťuje bezpečný vzdálený přístup k IT systémům firmám ve 120 zemích světa. Další růst společnosti podpořil ve druhém investičním kole investicí v hodnotě 1,2 milionu dolarů český investiční fond Nation 1 VC spolu s fondem Fazole Ventures. Nové prostředky GoodAccess plánuje využít pro další rozvoj společnosti, zejména posílení obchodních kanálů, rozšíření obchodního týmu a zvýšení viditelnosti značky posílením marketingu. Od své první investice z roku 2021 GoodAccess představil první cloudovou VPN pro firmy zdarma nebo také Threat Blocker – automatickou ochranu uživatelů před online hrozbami.

Nástroj GoodAccess ústeckých vývojářů od srpna roku 2020 nabízí uživatelům ze 120 zemí světa bezpečný vzdálený přístup k IT systémům odkudkoli. Svým zákazníkům z řad menších a středních firem umožňuje vytvořit bezpečnou virtuální síť, pomocí které se mohou jejich zaměstnanci bezpečně připojit ke svým aplikacím, privátním sítím nebo cloudům. Firmy tak nemusí vynakládat prostředky na budování vlastní zabezpečené infrastruktury. Další růst GoodAccess nyní podpořil český venture kapitálový fond Nation 1 VC spolu s fondem Fazole Ventures investicí v celkové hodnotě téměř 30 milionů korun. Právní poradenství během uzavírání investice zajišťovala advokátní kancelář Novalia.

„Přesunem světa do online prostředí vyvstává čím dál větší potřeba řešit potenciální rizika. Proto vítáme každý nástroj, který pomáhá zvyšovat bezpečnost a soukromí uživatelů. Do GoodAccess jsme poprvé investovali vloni. Od té doby společnost urazila velký kus cesty, upevnila své místo na trhu a dále škáluje. Proto jsme se rozhodli znovu ji podpořit,“ komentuje investici Jaroslav Trojan, managing partner investičního fondu Nation 1 VC.

Nové prostředky GoodAccess využije pro další růst společnosti, zejména pak k posílení pozice na trhu zero-trust network access, kde se za poslední rok etablovala jako jeden z předních hráčů pro segment SMB neboli malých a středních podniků.

„Nová investice nám pomůže rozvinout kanály, kterými oslovujeme větší firmy do 500 zaměstnanců, a obecně naškálovat naše aktivity. Půjde především o posílení obchodního týmu a marketingu, jehož hlavním úkolem bude zvýšení vizibility značky a produktu,“ hodnotí plány Michal Čížek, CEO a spoluzakladatel GoodAccess.

Svou první investici v hodnotě 22 milionů korun získal nástroj GoodAccess v roce 2021 od českého venture kapitálového fondu Nation 1 VC. Prostředky společnost využila pro posílení vývoje svého nástroje a marketingu na klíčových trzích, kterými jsou Spojené státy a Velká Británie.

Inovativní nástroj, který stále roste

Se svým nástrojem loni v květnu zvítězil GoodAccess v soutěži Ynovate StartUp Challenge, která hodnotila 10 nejlepších startupů v České republice. Za poslední rok také uvedl na trh produkt Starter, první cloudovou VPN pro firmy zcela zdarma. V březnu 2022 svým zákazníkům nabídl Threat Blocker, automatickou ochranu uživatelů před nejběžnějšími hrozbami, jakými jsou například phishing či malware. Svými kroky GoodAccess mění své postavení z poskytovatele VPN směrem k vybudování silné pozice na trhu zero-trust network access, jehož hodnota je analytiky odhadována na 22 miliard amerických dolarů.

„Firmy dnes mnohem častěji dávají zaměstnancům možnost pracovat na dálku nebo hybridně, využívají cloudové služby nebo mají digitální zdroje mimo lokální síť. Jedná se o zásadní transformaci, která ale vyvolává otázku, jak v tomto novém prostředí zabezpečit přístup k IT zdrojům. Zero-trust nástroje typu GoodAccess na ni umí odpovědět, přičemž není potřeba rozsáhlých investic, složitého nastavení nebo expertních znalostí uživatelů,“ uzavírá Čížek.

Zdroje:
GoodAccess

Nejnovější články