Creative Business Cup 2023 má finálovou desítku. Vítěze budeme znát už příští týden

15. 3. 2023 – 9:50 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Creative Business Cup 2023 má finálovou desítku. Vítěze budeme znát už příští týden
zdroj: CzechInvest

Agentura CzechInvest vybrala finalisty soutěže Creative Business Cup 2023. Finálovou desítku tvoří startupy z různých odvětví, které prokázaly inovace, kreativitu a potenciál mít pozitivní dopad na společnost. Utkají se už 23. března v Ústí nad Labem.

„Soutěž není jen o tom najít jednoho vítěze v podobě kreativního a inovativního startupu, ale i o tom ukázat potenciál všech finalistů a dát jim šanci se prosadit před konkurencí a získat zpětnou vazbu na svůj produkt. Kreativní průmysl v sobě skrývá celou řadu odvětví, a to dokládá i finálová desítka. Příští týden nás čeká zajímavé finále, na jehož konci bude vítěz, který se pak utká v celosvětovém kole s ještě větší konkurencí. Porota to rozhodně nebude mít lehké,“ říká Alena Hájková, ambasadorka Creative Business Cupu pro rok 2023 a ředitelka Odboru regionálních kanceláří agentury CzechInvest.

Do finálové desítky se probojoval startup Bohemian Taboo, vzdělávací platforma zaměřená na podporu kreativních, vzdělávacích i odborných profesionálů pracujících s tématy intimity, DRON-PORT, projekt zaměřený na vývoj infrastruktury pro drony ve městech, E-Cafe Bike zaměřený na výrobu prémiových a stylových elektrokol, ARCHIMEDES, který se specializuje na vytváření unikátních celoročních venkovních učeben z recyklovaných Tetrapakových obalů, Kikiriki Games, vývojářské studio specializované na tvorbu inkluzivních mobilních her, Rochova karta, která uchovává nejdůležitější zdravotní informace na jednom místě, NEBESYS, projekt který inovuje tradiční šikmé střechy, Rowingo, fitness přístroj simulující veslování, VR ICU, řešení pro výrobce zdravotní techniky, které kombinuje VR s dalšími technologiemi a konečně VRmusicians, revoluce ve způsobu učení hry na klavír. Na výběru finalistů se podílelo i Inovační centrum Ústeckého kraje.

Creative Business Cup má za cíl podporovat kreativní startupy z celého světa, propojovat je navzájem a pomoci jim při hledání investora i dobývání zahraničních trhů. Organizátorem českého národního kola soutěže je Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest. Ta hledá kreativní a inovativní startupy napříč Českem a prostřednictvím soutěže Creative Business Cup pomáhá ověřit jejich globální potenciál. Finálový večer národního kola proběhne 23. března 2023 v Ústí nad Labem. Vítěz se pak účastní globálního finále v Kodani.

Zdroje:
Tisková zpráva, CzechInvest

Nejnovější články