Český startup VOCALLS slaví v Mexiku první úspěch

5. 4. 2023 – 14:00 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Český startup VOCALLS slaví v Mexiku první úspěch
zdroj: Velvyslanectví ČR v Mexiku

Český startup vyvíjející konverzační umělou inteligenci a automatické hlasové asistenty slaví v Mexiku svůj první úspěch. Společnost VOCALLS spustila pilotní projekt pro jednu z nejvýznamnějších logistických společností – Estafeta Mexicana.

Společnost VOCALLS, která se zabývá vývojem a produkcí hlasových asistentů, tzv. voicebotů, spustila úspěšně pilotní projekt pro mexickou logistickou společnost Estafeta. Tato logistická, zásilková a kurýrní společnost vypraví v průměru až 300 000 zásilek denně a dnes díky českému startupu hlasového asistenta dokáže zrychlit a zefektivnit zákaznickou podporu. Estafeta působí na mexickém trhu již 43 let a dnes obsluhuje více než 90 % mexického území. Mezi její služby se kromě balíkové a kurýrní služby řadí také konsolidovaná nákladní doprava (LTL) nebo letecká přeprava.

VOCALLS vyvíjí a úspěšně implementuje velmi pokročilou technologii, kdy jejich produkt dokáže plnohodnotně nahradit živého operátora i ve složitých konverzačních procesech. První prototyp voicebotů spustila společnost již v roce 2016 a dnes se jejich prostřednictvím stará o rychlou a efektivní zákaznickou podporu desítkám firem, které poskytují nepřetržitý provoz zákaznických linek. Voiceboty jsou testovány na stovkách tisíc reálných hovorů a jsou laděny tak, aby konverzace s nimi byla co nejpřirozenější. V České republice se můžeme s produkty robotických hlasových asistentů VOCALLS setkat u největších českých bank a pojišťoven, například ČSOB, Kooperativa, dále jejich produkty využívají společnosti Alza, Zásilkovna, Škoda Auto, Europe Assistance nebo AAA Auto.

V letošním roce společnost VOCALLS rozšířila svou nabídku a klientům vedle robotického callcentra nabízí hlasovou analytiku, e-mailbota nebo nástroj radící operátorům na lince s vhodnými odpověďmi přímo v průběhu hovoru. Dalším novým produktem, o který bude jistě v zahraničí zájem, je produkt LiveTranslate, který v reálném čase dokáže přeložit cizojazyčné hovory mezi operátorem a volajícím.

Zdroje:
Tisková zpráva, Daniela Sedláková

Nejnovější články