Aplikace VOS.health přináší bezplatný nástroj první psychologické pomoci

19. 12. 2022 – 11:43 | Digitál | Redakce StartupInsider | Diskuze:

Aplikace VOS.health přináší bezplatný nástroj první psychologické pomoci
zdroj: VOS Health

Aplikace VOS.health přichází s novým bezplatným nástrojem první psychologické pomoci, který svým uživatelům v rámci svých modulů pomůže překonat akutní krizové situace spojené například s panickou atakou, depresí, stresem či myšlenkami na sebevraždu.

Aplikace Jiřího Diblíka a Ondřeje Kopeckého, která pomáhá s péčí o duševní zdraví nyní slaví více než 2 milionům uživatelů po celém světě, a tyto mladé startupisty dostala do prestižního evropského žebříčku Forbes 30pod30 nebo na vrchol aplikací v rámci app storu coby App of the Day, právě slaví 2 roky od doby, kdy na ní začali pracovat. A ačkoli slaví VOS.health, dárek dostanou všichni její uživatelé:

“Nástroji “První psychologická pomoc” chceme poskytnout všem lidem bez rozdílu a to zcela zdarma, protože nejčastější akutní psychické potíže, které jsme pro tuto záležitost s odborníky vytipovali, mohou nastat kdykoliv a u kohokoliv. Věříme že kvalitní péči v těžkých chvílích si zaslouží každý. Jedná se nejen o nezvladatelný stres, ale také o těžké depresivní stavy, úzkosti, panickou ataku nebo myšlenky na sebevraždu,” říká CEO VOS.health Jiří Diblík.

“Když se uživatel vyskytne v některém z těchto problémů, aktivuje si jeden z daných modulů a ten ho provede krizovou situací tak, aby ji buď zvládl sám, a nebo se alespoň dostal do stavu, kdy si dokáže o pomoc říct či zavolat, s čímž VOS.health také pomůže. Kromě výše zmíněných pěti modulů První psychologická pomoc totiž obsahuje i modul s krizovými linkami napříč celým světem,” dodává Jiří Diblík s tím, že postupy, které tyto moduly uživatelům nabízí, vychází z vědeckých přístupů, jsou podloženy vědou a vyvinuty ve spolupráci s odborníky na duševní zdraví.

Když se člověk akutně potýká s duševním problémem, není často schopen myslet a jednat konstruktivně, proto se tvůrci VOS.health rozhodli vytvořit pomoc tak, aby uživatelé vše našli na jednom místě a mohli se jen nechat vést.

První psychologická pomoc dále nabízí konkrétní tipy cíleně vycházející ze stěžejních rysů konkrétní poruchy, které uživatelům dokáží pomoci ihned v danou chvíli. 

VOS.health neustále rozšiřuje své služby a zlepšuje jejich kvalitu, aby mohly pomáhat co nejvíce lidem s duševními problémy. Věříme, že tato novinka bude pro naše uživatele velkou pomocí a poděkováním za jejich podporu a důvěru v naši společnost.

Zdroje:
VOS Health

Nejnovější články