Estonský Ready Player Me vám vytvoří avatar sdílený napříč metaversem. Investují do něj i Češi

3. 1. 2022 – 16:52 | Digitál | Patrik Hajda | Diskuze:

Estonský Ready Player Me vám vytvoří avatar sdílený napříč metaversem. Investují do něj i Češi
zdroj: Wolf3D

S vaší reprezentací ve virtuálních světech vám pomůže estonský nástroj Ready Player Me, do kterého v rámci prvního investičního kola investují i české venture kapitálové fondy.

Slovo metaverse se na nás v posledních měsících valí zleva zprava. Svět už si zjevně myslí, že jsme připravení na život ve virtuální realitě a nejrůznější firmy se tomu snaží jít naproti. Jednou z nich je i estonský startup Wolf3D, který přispívá službou Ready Player Me.

Ready Player Me vám vytvoří vašeho avatara třeba pomocí fotografie, přičemž předností služby je možnost sdílení daného avatara napříč nejrůznějšími virtuálními světy a hrami. Ready Player Me podporuje na 1 000 aplikací, mezi nimiž nechybí ani české metaverse projekty Somnium Space a Neos.

V práci studia Wolf3D mají důvěru takové firmy jako Huawei, Vodafon, HTC, čínský gigant Tencent, běloruská herní společnost Wargaming či česká herní společnost Bohemia Interactive. Wolf3D pro rozvoj Ready Player Me koncem roku v rámci series A vybral na 13 milionů dolarů k již dříve obdrženým 3,5 milionům.

Investoři dohromady zainvestovali přes 360 milionů korun, přičemž vedle Samsungu, spoluzakladatele GitHubu a spoluzakladatelů Skypu pocházejí investoři také z České republiky. Jmenovitě se jedná o Presto Ventures, kteří zainvestovali řádově stovky tisíc eur, jak uvedl partner fondu Přemysl Rubeš pro web Lupa.cz.

Dalším z českých investorů je Artur Sychov, zakladatel již zmíněného českého multiversa Somnium Space, jež využívá avatarů vytvořených v programu Ready Player Me. Je zjevné, že jsme teprve na začátku celého metaverse šílenství a určitě o něm budeme slýchat ještě častěji, neboť je to skvělá příležitost jak pro vznik mnohých startupů, tak jejich podporu ze strany fondů.

Zdroje:

Nejnovější články